Jumala antaa muutoksen

Uusi vuosi, muuttuuko mikään? Joku viisas on sanonut, että jos edelleen teemme asiat samalla tavalla kuin ennenkin, niin saamme toiminnastamme täsmälleen samoja tuloksia/hedelmiä kuin ennenkin. Niin, tämä ajatus laittaa meidät vakavasti uudelleen arvioimaan elämäämme, valintojamme, ajankäyttöämme – panostammeko varmasti rajalliset resurssimme tällä hetkellä oikein? Oikein oman parhaamme kannalta, lähimmäistemme parhaan kannalta, Jumalan asian kannalta? Mietitään sitä, ja rukoillaan hyvältä Isältämme armoa onnistua hyvin, kenties entistä paremmin , uutena alkaneena vuonna 2014.

Niin – Jumalan maailmoissa ei kaikki onneksi ole kuitenkaan riippuvaista meidän onnistumisistamme, ei myöskään siitä, olemmeko varmasti saaneet toiminamme uusittua sellaisiin uusiin uomiin, joissa Jumalan siunaus virtaa uudella tavalla. Mahtoi vanha Sakarias hämmästyä suorittaessaan temppelissä ”tavanomaista uhripalvelusta” (Luuk 1), kun yht’äkkiä Jumalan enkeli seisoi siinä hänen edessään ja ilmoitti Johannes Kastajan, Messiaan edelläkävijän, ihmeellisestä syntymästä. Vaikka Sakarias suoritti ihan samaa rukouspalvelusta kuin hän ja hänen pappistoverinsa olivat toimittaneet yhtenä jatkumona vuodesta, vuosikymmenestä ja vuosisadasta toiseen. Herra tuli ja yllätti uskollisen rukoilijansa, ja koko maailman historia sai uuden käänteen!

Siten on todettava, että Jumala voi yhtä hyvin kohdata ihmisen ja ihmiskunnan vanhoissa puitteissa kuin uusissakin. Ollaan avoimella mielellä, ja janotkaamme Hengen voimaa, Jeesus Kristus on vieläkin kaikkivaltias Vapahtaja ja seurakuntansa Herra. Hän on voimallinen Auttaja tänäkin vuonna kaikille, jotka ”Hänen nimeänsä avukseen huutavat”!

Petri