Kristityn autuas osa

Ajattelen kaupungin ihmisiä mielessäni: Mitä ajatuksia meidän sisimmässämme liikkuukaan? Joku on välinpitämätön vähän kaikkeen, joku on Jehovan todistaja, joku miettii kuin vapaa-ajattelija kaiken loppumista olemattomuuteen, kuka on vapaamuurariudessa tai sen kynnyksellä, joku voi olla islamilainen. Olemmeko onnellisia ja varmoja elämän merkityksestä kaikkien ennustajien ja kummallisten parantajien ja outojen uskontojen keskellä? Mistä löytäisi todellisen ja varman pohjan omalle ja läheisten elämälle?

Uskaltavatko nykyään Jeesukseen uskovat ajatella ääneen mitä heidän mielessään on? Kun joku uskaltaa, niin sanotaan, että sitä ei ainakaan saa millään lailla ajatella, eikä ainakaan ääneen lausua. Vanhassa testamentissa jo puhutaan siitä, että Jumala tulee antamaan tulevaisuuden ja toivon. Jeesus Kristus ristiinnaulittu, kuollut ja ylös noussut Herra sanoi opetuslapsilleen kerran, että kun Hänet ylennetään maasta (nostetaan ristin puulle) Hän vetää kaikki tykönsä. Jeesus toteutti rakastavan Isän suunnitelman ja toi valoon kuolemattomuuden ja elämän ylösnousemuksessaan ihmiskunnalle, sen jokaiselle ihmiselle. Siksi Kristityt ovat iloissaan jokaisesta, joka tulee Jumalan tykö Kristuksen lunastuksen tähden. Jokainen joka tahtoo saa tulla ja uskoa Häneen. Saa kokea mielenmuutoksen, kun elämä jatkuu toivon täyttämää tietä kohti taivasta.

Kaikille ihmisille ja ihmisryhmille sanotaan: Tule ja maista kuinka hyvä Herra on! On hyvä muistaa, että elämämme on kuin kukkanen kedolla, joka hetken kukoistaa ja sitten lakastuu! Elämä joka seuraa Jeesukseen uskomisesta on vasta alkua ja jatkuu ikuisesti siellä, missä ei ole muutosta eikä mikään epämääräisesti vaihtele ja tuo turvattomuutta enää koskaan! Kaikki kyyneleet on silloin pyyhitty pois. Sitä sitten kysyy, etteikö tällaista hyvää sanomaa saisi ääneen missään lausua? Sekö tuo turvattomuutta, kun armo tulee tilalle armottomuuden kokemiseen ja ihminen alkaa miettiä niitä paljon parjattuja taivas-asioita? Vaikkapa, että missä vietän iäisyyteni?Kristitty yhtyy siihen, että oikeamielisyys, vanhurskaus korottaa kansakunnan. Sitä kohti pyrkikäämme! Ovet ovat vielä auki kaikille, jotka tahtovat näinä vaikeinakin aikoina tulla uskomaan elävään Jumalaan Jeesuksen Kristuksen Isään, rakkauden suloiseen lähteestä juomaan.

Miksi Kristityt kestävät vaikeina aikoina? Vainoissakin, joita nykyään on?He menevät kuolemaankin ja sanovat Jumalan voiman vaikutuksesta niin kuin Jeesus ristillä: ”Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät!” ”Onnellinen se,  jolla on voimansa Sinussa”.

Keijo